Biografie

Ivo Recourt

Biografie Ivo Recourt

Als oudste van het gezin is Ivo altijd al een sportieveling geweest. Vanaf dat hij op straat kon meedoen met voetbal was hij daar dan ook te vinden. Hij besloot op zijn 12e levensjaar op voetbal te gaan en werd keeper. Dit werd zijn lust en zijn leven en hij kon hier alle energie in kwijt.

Vanaf jonge leeftijd besefte Ivo al dat er veel avontuur te beleven viel in de wereld. Hij keek op tegen zijn vader die hem de fijne kneepjes van het communiceren met mensen leerde. Zijn favoriete oom die bij de Koninklijke marine dook en hem de eerste ademhalingstechnieken bijbracht om langer onder water te kunnen zwemmen. Hij was enorm geïnteresseerd in de geschiedenis en het leger.

Na de MAVO ging hij nog kort naar de middelbare detailhandelsschool en het avontuur lonkte. Een eerste keer spijbelen naar het gemeentehuis destijds, resulteerde in een aanvraag voor de keuring van de dienstplicht. Hij was net 18 jaar en  Een laatste lichting waarin hij besloot om te blijven en zijn ‘Soldatenbloed’ ging stromen. Van soldaat tot leider, diverse missies, lange oefeningen en veel kameraadschap. Dat bracht het leger hem en hij groeide door. Na een keuring bij de Dienst Koninklijke en Diplomatieke beveiliging werd hij persoonsbeveiliger bij het Koninklijk huis. Ontwikkeling, persoonlijke groei en leiderschap is wat deze jaren hem brachten. Na een korte periode terug bij de Koninklijke landmacht en een missie naar Afghanistan stapte hij over naar de politie in de Brabantse stad Eindhoven. Juist over deze laatste tijd schreef hij zijn boek en maakte hij veel mee in de noodhulp van de politie.